5 de novembre del 2012

Concentració de la Plataforma ciutadana per una Justícia de tots



Cent cinquanta persones, entre advocats/des i secretaris/àries judicials, s'han concentrat avui dimecres, 31 d'octubre, a les 12'00h, a Barcelona, en el Jutjat de Lo Social (Ronda de Sant Pere, 41, Barcelona), convocats per la Plataforma Ciutadana per una Justícia de Tots. Aquestes concentracions s'han realitzat en les seus judicials de l'Estat espanyol.

Aquesta convocatòria s'ha realitzat per a posar de manifest públicament el rebuig i disconformitat amb el contingut del Projecte de Llei de Taxes Judicials i advertir, a l'opinió publica, de la vulneració del dret fonamental a la tutela judicial efectiva. Es denúncia al Govern espanyol per accelerar el procés parlamentari, imposant la tramitació d'urgència en el Parlament. Una Llei que atempta greument contra la ciutadania mai hauria d'haver-se tramitat per tràmit d'urgència.

S'impugna la implantació de taxes, fonamentalment perquè:

1- Limitaran i impediran l'accés a la majoria de la població a la justícia, amb l'únic objectiu de restringir l'ús del servei públic de la justícia

2- Les taxes tenen caràcter general i no excepcional, amb l'única excepció a la jurisdicció de lo penal, quedant exemptes aquelles persones que puguin acreditar ingressos inferiors a 1.100,00 € per unitat familiar

3- Es vulneren els principis constitucionals d'igualtat i de justícia, reconeguts en l'Art. 24. de la Constitució

4- A Catalunya CiU ja va aprovar taxes judicials i l'avantprojecte no les exclou, pel que en la nostra comunitat injustament estarem més penalitzats.

L'administració de Justícia necessita reformes que proporcionin qualitat i agilitat al sistema. 
La lògica d'un servei públic essencial requereix modernitzar la infraestructura judicial i adequar les plantilles a les necessitats de la població, a pesar de la situació econòmica, i no culpabilitzar a la ciutadania per la situació en què es troba el país, aplicant taxes judicials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada